ZOÉGAS SVERIGES STARKASTE VARUMÄRKE 2018

Evimetrix Swedish Brand Award delar varje år ut pris till de starkaste varumärkena i Sverige. I år undersöktes 500 varumärken i 35 kategorier. Nomineringen och priset baseras uteslutande på vad konsumenterna tycker. Zoégas tog hem priset för det starkaste kaffevarumärket och placerade sig på plats 10 av alla varumärken från alla branscher.

- Vi är så tacksamma och rörda över att konsumenterna uppskattar vår passion och det hantverk som ligger bakom varje kopp Zoégas så mycket att de återigen ger oss de högsta betygen i branchen. Det finns inget som betyder mer för oss, säger Hans Nilsson, Marknadschef Zoégas.

Det är fjärde året i rad som Zoégas utses till Sveriges starkaste kaffevarumärke. Sedan 2002 genomförs Evimetrix Swedish Brand Award som mäter erfarenheter och attityder gentemot ca 500 varumärken i ett 35-tal branscher.  Undersökningen omfattar 6000 konsumenter som får svara på frågor om kännedom och kundnöjdhet. När det gäller kundnöjdhet baseras betyget på hur nöjd/missnöjd konsumenten är med varumärket, hur väl varumärket motsvarar ens förväntningar och hur nära ett ideal man tycker att varumärket är.

-Det är den bästa bekräftelsen man kan få och det gör mig ännu mer motiverad att fortsätta driva vårt hållbarhetsarbete, Coffee by Women, säger Minette Rosén, råkaffeansvarig Zoégas. Genom att hjälpa odlarna att höja kvaliteten på sitt kaffe, få större skördar och därigenom bättre betalt kan vi fortsätta att leverera Zoégas kaffe med hög kavalitet och unika smakkompositioner även i framtiden.

För mer information, vänligen kontakta:

Hans Nilsson, Marknadschef Zoégas Nestlé Sverige AB
hans.nilsson@se.nestle.com
Mobil: 0702 – 48 80 60

Annelie Barkelund, Informationschef Nestlé Sverige AB 
annelie.barkelund@se.nestle.com
Mobil: 0727 - 03 23 86

ZOÉGAS grundades i Helsingborg 1886 av Carlos och Maria Zoéga och är ledande på mörkrostat kaffe i Sverige. ZOÉGAS, som ägs av Nestlé sedan 1986, arbetar för hållbart producerat kaffe, nu och i framtiden. Företaget samarbetar med organisationerna 4C och Rainforest Alliance. ZOÉGAS kaffe rostas och komponeras till specifika smakblandningar av högkvalitativa arabicabönor, med stor fokus på bönor från Östafrika. Allt för en smakfullare upplevelse. För mer information, besök www.zoegas.se eller www.facebook.com/zoegaskaffe.