5 SEPTEMBER 2014: ZOÉGAS MELLANROST HYLLAR SVENSKA FIKAT

Enligt ZOÉGAS fikar svenskar för lite. För att nå fler kaffedrickare lanseras därför två mellanrostade kaffeblandningar på 100% Arabicabönor. #zoegasmellanrost

Svenskarna älskar sitt kaffe och varje år säljs ca.105 miljoner kaffepaket i den svenska dagligvaruhandeln*. Av alla kaffetillfällen står fikat, i olika former, för hela 68%**. Men på ZOÉGAS tycker man att det är för lite.

”Vi vill hylla det svenska fikat, vilket är något unikt och ligger svenskarna mycket varmt om hjärtat. ZOÉGAS har av tradition främst erbjudit konsumenterna olika typer av mörkrostade kaffeblandningar. Fortfarande är ca 65% av kaffet som säljs i den svenska dagligvaruhandeln mellanrostat. Därför vill vi erbjuda alla mellanrostdrickare möjligheten att dricka ZOÉGAS, så att fler kaffedrickare får en smakfullare fika, säger Cathine Ossborn, Marknadschef på ZOÉGAS.

Nu lanserar därför ZOÉGAS två mellanrostade kaffevarianter, ZOÉGAS Mellanrost Fikastund och ZOÉGAS Mellanrost Equator. Båda blandningarna är rostade på 100% Arabicabönor från de ursprungsländer som redan används i andra blandningar, men rostningsprofilen har ändrats för att få fram ett kaffe som mellanrostdrickaren föredrar. Precis som med ZOÉGAS existerande kaffesorter har de nya mellanrostade sorterna testats av konsumenter för att hitta fram till den bästa kopprofilen.

”En av anledningarna till att många inte vågar prova ZOÉGAS är att man tror att det smakar för starkt***. Våra mörkrostade kaffesorter skapar en god och mustig smak som stannar kvar länge i munnen, något som faller våra nuvarande konsumenter i smaken. Ofta ses mellanrosten som ett steg in i kaffedrickandet. Därför hoppas vi att vår mellanrost skapar fler fikatillfällen över hela landet, säger Ida Cederlund, Sensorisk expert på ZOÉGAS.
________________________________________________________

PRODUKTINFORMATION
Produkterna finns i dagligvaruhandeln från vecka 37 med ett rekommenderat cirkapris på 32,90 kronor, för Zoégas Mellanrost malt kaffe samt 41,90 kr för Zoégas Mellanrost hela bönor. Fikastund är ett mellanrostat kaffe med en mjuk ton och len eftersmak. En finstämd balans mellan fyllighet och syrlighet som ger en behaglig smakupplevelse. Equator är ett aromatiskt och mjukt kaffe, med en livlig syrlighet och välbalanserad eftersmak. En komposition av bönor från olika delar av världen. En förpackning räcker till cirka 80 koppar. Besök www.zoegas.se/vart-kaffe för mer information.

*AC Nielsen 2013

** Need state studie, Added Value Dec 2012

*** Konsumentpreferens studie, IPSOS Maj 2013 

HAR DU NÅGRA FRÅGOR ÄR DU VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA:

Cathrine Ossborn, Marknadschef Zoégas Nestlé Sverige AB
Tel: 042-19 91 64
Mobil: 070–543 40 47, cathrine.ossborn@se.nestle.com

Marie Louise Elmgren, Informationschef Nestlé Sverige AB
Tel: 042-19 91 27
Mobil: 070-340 92 85, marielouise.elmgren@se.nestle.com

ZOÉGAS är marknadsledare för mörkrostat kaffe och grundades 1886 i Helsingborg av
Carlos Zoéga. ZOÉGAS arbetar för hållbart producerat kaffe genom hela leveranskedjan och samarbetar med med verifiering- och certifieringsorganisationer såsom 4C, Rainforest Alliance, KRAV etc. Familjen Zoéga sålde företaget till Nestlé på hundraårsdagen 1986. Kaffet är baserat på högkvalitativa Arabica-bönor för en smakfullare upplevelse. För mer information, besök www.zoegas.se eller www.facebook.com/zoegaskaffe