15 OKTOBER 2013: ZOÉGAS LIMITED BLEND NO 4 – KRISPIG ”WINTER EDITION” FRÅN MEXICO

Limited Blend är namnet på ZOÉGAS exklusiva kaffeserie med mörkrostade hela bönor. Nu lanseras nästa smakfulla blandning, ZOÉGAS Limited Blend No 4, Winter Edition, från Mexico. En krispig mörkrost med toner av viol och choklad. Den spännande blandningen finns i handeln från vecka 40 och kan endast köpas under en begränsad tidsperiod.

Gemensamt för samtliga blandningar i Limited Edition-serien är att de innehåller kvalitetskaffe från små skördar som mörkrostas i begränsad upplaga. Fokus i blandningarna ligger inte på en specifik böna utan på själva smaken. Samtliga Limited Blend är Rainforest Alliance certifierade.

-Basen i Limited Blend No4 är högvuxna tvättade kaffebönor av Zafiro kvalitet som har mognat fram av småodlare på 1100-1250 meters höjd i regionen Chiapas i södra Mexico, nära gränsen till Guatemala. Karaktäristiskt för Zafiro kvalitet är kaffe som är fylligt, aromatiskt, och med en finstämd friskhet. I en komposition med bl a högvuxet Colombianskt kaffe får vi en krispig mörkrost med toner av viol och choklad, säger Minette Rosen, Råkaffeansvarig på ZOÉGAS.

Då kaffekaraktärerna i Limited Blend-serien endast säljs i begränsad upplaga har vi möjligheten att anpassa varje blandning efter de kaffebönor som är bäst under just den tiden på året. På så sätt kan vi erbjuda smakfulla kaffeupplevelser utöver det vanliga.

ZOÉGAS Limited Blend No 4 är ett lättdrucket kaffe som passar fint till höstens lite mustigare maträtter.
________________________________________________________

PRODUKTINFORMATION

ZOÉGAS Limited Blend No 4 finns i butik från vecka 40 med ett rekommenderat cirkapris på 68 till 70 kronor, för en förpackning på 500 gram. En förpackning räcker till cirka 80 koppar.

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA:

Marie Louise Elmgren, informationschef Nestlé Sverige AB
Tel: 042-19 91 27 eller 070-340 92 85, marielouise.elmgren@se.nestle.com

ZOÉGAS grundades 1886 i Helsingborg av italienaren Carlos Zoéga. Familjen Zoéga sålde företaget till Nestlé på hundraårsdagen 1986. ZOÉGAS är ledande på marknaden för mörkrostat kaffe, en rostning som ger kaffet en kraftfull arom med fyllig eftersmak. ZOÉGAS kaffe är baserat på högkvalitativa Arabica-bönor för en rik smakupplevelse. www.zoegas.se eller www.facebook.com/zoegaskaffe