5 FEBRUARI 2014: ZOÉGAS LANSERAR MALET KAFFE I MINDRE FÖRPACKNINGAR

Nu lanserar ZOÉGAS nya, mindre förpackningar med malet bryggkaffe i tre olika smaker; Black Velvet, Mollbergs Blandning och nya Dark Forest. De mindre förpackningarna gör det enklare för konsumenterna att dricka olika kaffevarianter hemma. Lanseringen är ett svar på att svenskarna blir allt mer experimenterande i sin kaffekonsumtion

Det nya förpackningsformatet är knappt hälften så stort som en vanlig förpackning; 225 gram i stället för 500 gram. En förpackning räcker till 36 koppar. Från och med den 10 februari finns förpackningarna i tre olika smaker: Black Velvet, med toner av knäck, ljus choklad och röda bär.Mollbergs Blandning, en mustig och elegant mörkrost och en av ZOÉGAS populäraste blandningar. Samt nya Dark Forest, en smakrik och bärig mörkrost, innehållandes toner av enbär och en rad nyanser av mörka bär.

– Precis som man ofta har flera sorters bröd, smör eller vin hemma så tror vi att man i allt större utsträckning kommer ha olika sorters kaffe. I takt med att folk blir mer och mer kaffeintresserade så varieras kaffedrickandet mer, säger Ida Cederlund, sensoriker på ZOÉGAS.

De nya, 225 grams förpackningarna har ett rekommenderat pris på 22,90 kr och med mindre förpackningar blir det enklare och billigare för kaffedrickare att testa sig fram. ZOÉGAS menar att svenska kaffedrickare alltmer upptäcker att olika sorters kaffe fungerar bäst i olika sammanhang.

Kaffeförpackningarna lanseras för första gången i februari på EDSDA On The Road – ett ambulerande evenemang i Stockholm, Göteborg och Malmö där heminredare och designers ställer ut sina möbler. Evenemanget är ett samarbete mellan Elle Decoration och ZOÉGAS. EDSDA är en interiördesigntävling som anordnas av Elle i Sverige och internationellt. EDSDA On The Road är ett mobilt format där vinnarna i tävlingen åker runt och ställer ut.

________________________________________________________

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA:

Cathrine Ossborn, marknadschef ZOÉGAS Nestlé Sverige AB

Tel: 042-19 91 64 eller 070–543 40 47, cathrine.ossborn@se.nestle.com

Marie Louise Elmgren, informationschef Nestlé Sverige AB

Tel: 042-19 91 27 eller 070-340 92 85, marielouise.elmgren@se.nestle.com

ZOÉGAS är marknadsledare i Norden för mörkrostat kaffe. Kaffet är baserat på högkvalitativa Arabica-bönor från Östafrika, framförallt från ZOÉGAS viktigaste ursprung, Kenya. Allt för en smakfullare upplevelse, något som genomsyrat affärsidéen sedan starten. ZOÉGAS grundades 1886 i Helsingborg av italienskt ättade Carlos Zoéga och såldes av familjen Zoéga till Nestlé på hundraårsdagen 1986. I över 30 år har man aktivt arbetat med hållbarhetsfrågor och ZOÉGAS har som vision att allt kaffe ska odlas enligt justa och hållbara principer samt vara rostat på hållbart odlade bönor i slutet av 2015. För mer info besökwww.zoegas.se eller www.facebook.com/zoegaskaffe.