22 FEBRUARI 2017: STOCKHOLM SOM INSPIRATION FÖR ZOÉGAS NYA MELLANROST

Kaffeblandningen och förpackningsdesignen är inspirerad av huvudstaden och storstadslivet. ZOÉGAS Stockholm mellanrost är det senaste tillskottet i kafferosteriets mellanrost-sortiment och är gjord på 100% Arabicabönor från olika delar av världen.

Smakpreferenserna för kaffe skiljer sig beroende på vilken del av Sverige man bor i. Vissa föredrar mellanrost medan andra föredrar mörkrost. Likaså skiljer sig situationerna för intaget av kaffet beroende på om man lever i en hektisk vardag i storstaden eller i en lugn tillvaro på landet. ZOÉGAS har därför tagit fram en nyhet i sitt mellanrost-sortiment, passande specifikt för kaffedrickarna i Stockholm, deras smakpreferenser och deras vardagliga kaffestunder.

Rosteriet har även låtit förpackningsdesignen till sin tredje regionala kaffeblandning inspireras av den svenska huvudstaden Stockholm. Rosteriets första regionala kaffeblandning lanserades 1918 och är känd idag som Skånerost. Nästan 100 år senare under 2016 lanserade kafferosteriet sin andra regionala kaffeblandning, Västkust.

Ida Cederlund, sensorisk expert och receptansvarig på ZOÉGAS berättar; ”ZOÉGAS mellanrost Stockholm innehåller ett aromatiskt och mjukt kaffe med en speciellt utvald komposition av bönor från olika delar av världen. Blandningen är gjord på 100% Arabicabönor. Storstadslivet och en mer mobil livstil har legat till grund för inspirationen till kaffeblandningen”.

Stockholm lanseras i hela Sverige från och med vecka 7 och kommer enbart att säljas som malt kaffe. För mer information om ZOÉGAS mellanrost Stockholm: http://zoegas.se/vart-kaffe/stockholm

Hans Nilsson, Nordisk Marknadschef ZOÉGAS

hans.nilsson@se.nestle.com
Mobil: +46 702 48 80 60