27 MARS 2013: SMAKFULLT KVALITETSKAFFE FRÅN KINA

Limited Blend är namnet på ZOÉGAS exklusiva kaffeserie med mörkrostade hela bönor. Nu lanseras nästa smakfulla blandning, ZOÉGAS Limited Blend No 3 – Yunnan. En fyllig mörkrost med toner av grönt äpple och smörkola. Den unika blandningen finns i handeln från vecka 15 och kan endast köpas under en begränsad tidsperiod.

Gemensamt för samtliga blandningar i Limited Edition-serien är att de innehåller kvalitetskaffe från små skördar som mörkrostas i begränsad upplaga. Fokus i blandningarna ligger inte på en specifik böna utan på själva smaken.

Kaffebönorna som utgör basen i ZOÉGAS Limited Blend No 3 kommer från provinsen Yunnan i södra Kina. Odlingarna ligger på cirka 800-1200 meters höjd i området Baoshan. En bas av kaffebönor från Yunnanprovinsen i komposition med högvuxet colombianskt kaffe skapar en fyllig mörkrost med toner av grönt äpple och smörkola.

– Eftersom kaffekaraktärerna i Limited Blend-serien endast säljs i begränsad upplaga har vi möjligheten att anpassa varje blandning efter de kaffebönor som är bäst under just den tiden på året. På så sätt kan vi erbjuda smakfulla kaffeupplevelser utöver det vanliga, säger Ida Cederlund, sensoriker på ZOÉGAS.

Nestlé har stöttat odlingen av hållbart kaffe i Yunnan sedan 1988 och har därmed etablerat långsiktiga samarbeten med de lokala aktörerna. Bland annat har ett jordbruksserviceteam med kaffeutvecklingsprogram inrättats på plats där kaffeodlarna får hjälp med plantor och kunskap om hur de ska optimera sina odlingar. Dessutom har ett handelscentrum med direktleveranser från bönderna inrättats på plats. För kaffeodlarna innebär detta ökad avkastning eftersom de slipper mellanhänder.

– För att vårt kaffe ska kunna hålla en jämn, hög kvalitet måste vi vara närvarande i de länder som odlar kaffe och etablera långsiktiga samarbeten med de lokala aktörerna. När kaffeodlarna satsar på hållbar kaffeodling i samarbete med oss kan vi säkra deras inkomst eftersom vi också köper kaffet de producerar, ett socialt ansvar och långsiktighet som gynnar båda parter, säger Cathrine Ossborn, marknadschef på ZOÉGAS.

ZOÉGAS Limited Blend No 3 är ett friskt kaffe som passar bra i kombination med syrliga smaker som grönt äpple och citrus. Kaffet dricks med fördel utan mjölk och gärna varmt.
________________________________________________________

PRODUKTINFORMATION

ZOÉGAS Limited Blend No 3 finns i butik från vecka 15 med ett rekommenderat cirkapris på 68 till 70 kronor, för en förpackning på 500 gram. En förpackning räcker till cirka 80 koppar. ZOÉGAS Limited Blend No 3 är framtagen för att fungera som en ”multifunktionell blandning”. Det betyder att bönorna går att mala olika grovt för att passa till olika bryggmetoder.

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA:

Cathrine Ossborn, marknadschef ZOÉGAS Nestlé Sverige AB
Tel: 042-19 91 64 eller 070–543 40 47, cathrine.ossborn@se.nestle.com
Marie Louise Elmgren, informationschef Nestlé Sverige AB
Tel: 042-19 91 27 eller 070-340 92 85, marielouise.elmgren@se.nestle.com

ZOÉGAS grundades 1886 i Helsingborg av italienaren Carlos Zoéga. Familjen Zoéga sålde företaget till Nestlé på hundraårsdagen 1986. ZOÉGAS är ledande på marknaden för mörkrostat kaffe, en rostning som ger kaffet en kraftfull arom med fyllig eftersmak. ZOÉGAS kaffe är baserat på högkvalitativa Arabica-bönor för en rik smakupplevelse. www.zoegas.se eller www.facebook.com/zoegaskaffe