17 OKTOBER 2017: SKÅNES SVARTA GULD TILL ALLT FLER KROGAR I STOCKHOLM

Nu väljer allt fler krogar i Stockholm kaffe från rosteriet i Helsingborg. Vassa Eggen, Tennstopet, Kommendören, Tako och nykomlingen Haga Bottega väljer nu att servera Zoégas till gästerna. Det var fokus på smak, kvalitet och omsorg om kaffeodlarna när Stockholms Krogbolag valde kaffe.

I Skåne är Zoégas kaffe sedan länge en självklarhet, sedan tre år är varumärket även det starkaste i hela landet.

För oss var det viktigt att hitta en leverantör som värnar om odlarnas villkor och erbjuder ett riktigt gott kaffe för att matcha våra gästers förväntningar. Vi ville också kunna erbjuda olika varianter, ett mildare kaffe tidigare på dagen och ett starkare på kvällen, säger Jon Oscarsson som är sommelier på Stockholms Krogbolag.  

Per Holmgren på Nestlé Professionals jobbar mycket med att fortbilda sina restaurangkunder i  hantering och kaffehantverket som är en viktig del i slutresultatet.

Det är ett sätt att kvalitetssäkra smakupplevelsen för kroggästerna som vi ser får ett allt större intresse och vill veta mer om ursprung och smak. Det räcker ju inte att vi på Nestlé Professionals levererar kvalitetskaffe. Krogarna måste också ha kunskap i bryggning, förvaring och hantering av maskinerna. Därför satsar vi på utbildningar och även att sprida information om kaffet till gästerna, säger Per.  

Så här anpassar Stockholm Krogbolag kaffet till sina gäster:

Vassa Eggen:
Inriktningen var initialt ”fine dining” men är idag ett modernt amerikanskt steak-house. Restaurangen har även dagskonferenser och frukostmöten som innebär stora volymer bryggkaffe men även espressobaserade drycker på espresso Palazzo. Här valde man Dark Zenith som bryggkaffe eftersom det funkar både som frukostkaffe och även senare på kvällen.

Tako:
En spännande nyhet som erbjuder japansk/koreansk fine dining. Där har man valt att servera ZOÉGAS Mollbergs och espresso Belezza som är aromatiska blandningar med hög syra, vilket passar mycket bra till de säregna asiatiska smakerna.

Tennstopet:
En traditionell restaurang som erbjuder en svensk/fransk meny, med en personal som är restaurangen trogen sedan länge. Gästerna som generellt är ett äldre klientel uppskattar en god kopp bryggkaffe på maten. Här valde man Zoégas Dark Zenith.

Kommendören.
En amerikansk bistro med influenser från hela världen. Högt tempo och atmosfär. Gästerna njuter gärna av både bryggkaffe och espresso eller mjölkbaserade drycker. Här valdes Dark Zenith och espresso Palazzo.

Haga Bottega:
En ny restaurang i Elite Hotel Carolina Towers i Hagastaden. Här bjuder man på Dark Zenith och espresso Palazzo. 

Vi är mycket stolta över samarbetet med Stockholms Krogbolag. De har en ambitionsnivå med kaffet på restaurangerna som möter vår kaffeexpertis på Nestlé Professional. Nu ser jag fram emot att fortsätta utbilda personalen och finnas till hands för att säkerställa att deras gäster kommer att njuta av fantastiskt kaffe på de olika restaurangerna, säger Per Holmberg.