20 APRIL 2011NESCAFÉ DOLCE GUSTO LANSERAR ZOÉGAS SOM KAFFEKAPSLAR

Nu utökar kaffekonceptet NESCAFÉ Dolce Gusto sitt smakerbjudande. I ett samarbete med mörkrostexperten ZOÉGAS släpps storfavoriten Mollbergs Blandning och den smakrika uppstickaren Intenzo som kapslar. Lanseringen innebär att NESCAFÉ Dolce Gusto får det bredaste sortimentet av svart kaffe på kapselmarknaden.

NESCAFÉ Dolce Gusto lanserades i Norden hösten 2010 och kapselmaskiner har snabbt blivit en favorit i svenska hem. En av de mest sålda kapslarna är Caffé Grande Intenso, en svart kopp kaffe som tagits fram speciellt för den svenska marknaden för att tillfredsställa de mest kräsna kaffedrickarnas krav på ett smakrikt och välbalanserat svart kaffe. Nu kompletterar NESCAFÉ Dolce Gusto sortimentet av svart kaffe med två svenska storsäljare från ZOÉGAS. Från och med maj säljs ZOÉGAS Mollbergs Blandning och ZOÉGAS Intenzo även i kapselform.
– Svenskar älskar en slät kopp svart kaffe och ställer höga krav på smaken samtidigt som man vill ha variation i sin kaffeupplevelse. Genom att lansera ZOÉGAS mörkrostade kvalitetskaffe i kapselform till NESCAFÉ Dolce Gusto får finsmakaren mer att välja på – varje dag, säger Anne Borghegn, nordisk chef på Nestlé för NESCAFÉ Dolce Gusto.

ZOÉGAS-KAPSLAR BÄST I SMAKTEST

I ett blindtest utfört av 50 personer valdes ZOÉGAS Intenzo för NESCAFÉ Dolce Gusto som det mest välsmakande svarta kaffet. I testet provsmakades en variant svart kaffe från respektive av de tre marknadsledande multi-beverage-maskinerna i Sverige.

Smakpanelen bestod av dels professionella smakexperter, dels av kaffeälskare i allmänhet och hela 60 procent valde ZOÉGAS för NESCAFÉ Dolce Gusto som sin favoritsmak på svart kaffe.

– Resultatet är glädjande men förvånar mig inte, ZOÉGAS är bäst på smakrikt kaffe och vi på NESCAFÉ Dolce Gusto kan kapselkaffe. Det känns kul med ett smaksamarbete som vi vet kommer att uppskattas av våra kunder, säger Anne Borghegn.

Den höga kvaliteten på kaffebönorna från Kenya i kombination med omsorgsfull mörkrostning ger ZOÉGAS Mollbergs Blandning, en klassiker sedan 1903, en fyllig karaktär med tydliga inslag av svarta vinbär och en lång, rund eftersmak – något som gjort kaffet till ett av Sveriges mest sålda. Den smakrika uppstickaren ZOÉGAS Intenzo består till 100 procent av Arabicabönor hämtade från framförallt Centralamerika och Kenya som ger kaffet en balanserad karaktär med inslag av röda äpplen och en väl avvägd blandning av sötma och syra.

NESCAFÉ Dolce Gusto har 15 bars tryck (samma som många professionella maskiner har på café) för smakoptimering vid kaffebryggning och i kombination med mjölk i kapselform kan alla utan krångel bjuda på smakrikt bryggkaffe, espresso, perfekt skummad cappuccino, latte macchiato varm choklad och många fler varianter. Sammanlagt finns över 20 olika smaker till försäljning i detaljhandeln eller i webshopen www.dolce-gusto.se.
ZOÉGAS för NESCAFÉ Dolce Gusto säljs från vecka 18 och kostar 50:90 för 16 kapslar.

________________________________________________________

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Anne Borghegn, nordisk chef på Nestlé för NESCAFÉ Dolce Gusto
Tel. +45 3546 0115, mobil: +45 2321 2553
E-post: anne.borghegn@dk.nestle.com

Ulrika Wallberg, marknadschef ZOÉGAS Nestlé Sverige AB
Tel: 042-19 33 62 eller 070–525 66 89
E-post: ulrika.wallberg@se.nestle.com
Fakta om maskiner, kapslar och priser bifogas i separat fakta- och produktblad.
Högupplösta bilder finns på:
FTP: http://ldn-ftp.interpublic.com
Login: Kaffeprat
Password: kaffe123