7 APRIL 2016: BRASILIANSKA RYTMER I SKÅNSKT SOMMARKAFFE

Brazilian Summer är ZOÉGAS nya sommarkaffe 2016. En brasiliansk pärlböna lyfter den exotiska smakupplevelsen. Kaffet kommer i begränsad upplaga. #zoegaskaffe #coffeebywomen

Brasilien är det största kaffeproducerande landet i världen med sina stora och vida kaffeplantager, jämfört med sina grannar såsom Colombia där kaffet växer på Andernas böljande sluttningar. Brasilianskt kaffe används ofta som en basböna i kaffeblandningar. Men i år vill ZOÉGAS ge den brasilianska bönan lite extra uppmärksamhet.

I sommarens kaffeblandning lyfter ZOÉGAS en brasiliank pärlböna för att erbjuda kaffedrickare en  smakupplevelse för hur brasilianskt kaffe kan användas på andra sätt än endast som basbönor i kaffeblandningar. Det skånska rosteriet använder pärlbönor från Minas Gerais området i södra Brasilien där de finaste Aribacabönorna hämtas ifrån. Bönans karaktär ger kaffet en len och mjuk smak. Pärlbönorna växer och mognar ensamma i kaffebäret vilket ger bönan mer kraft från mognadsprocessen, istället för att i vanliga fall dela det med sin tvillingböna. Dessa förutsättningar gör att pärlbönan passar bra till ZOÉGAS mörka rostningar. Blandningen kompletteras med högvuxna bönor från Östafrika vilket skapar en fyllig och frisk smak som passar sommarens varma dagar.

”Vi vill med denna blandingen visa att Brasilien-kaffe är mer än endast en bas i en kaffeblandning. Av hela Brasiliens totala Arabicaproduktion står pärlbönorna för ca 7-10%. Rostningsprofilen är anpassad efter bönanas karaktär för att lyfta de lena och fina smakerna från pärlbönan”, säger Minette Rosén, Råkaffeansvarig på ZOÉGAS.

Inspirationen till förpackningsdesignen kommer från de rika färgerna och svängiga brasilianska rytmerna. ”Vi vill skapa en upplevelse som inte bara fokuserar på smak. Vi vill erbjuda en känsla av glädje, färg och smak med Brazilian Summer. En helhetskänsla som ska upplevas genom design och smak”, säger Cathrine Ossborn, Marknadschef på ZOÉGAS.

Kaffet kommer att finnas i handeln från vecka 15 som malet kaffe samt hela bönor.

___________________________________________________________________

Cathrine Ossborn, Marknadschef Zoégas Nestlé Sverige AB

cathrine.ossborn@se.nestle.com
Tel: 042 - 19 91 64
Mobil: 0705 - 43 40 47

Annelie Barkelund, Informationschef Nestlé Sverige AB 

annelie.barkelund@se.nestle.com  

Mobil: 0727 - 03 23 86
 

ZOÉGAS är marknadsledare för mörkrostat kaffe och grundades 1886 i Helsingborg av Carlos Zoéga. ZOÉGAS arbetar för hållbart producerat kaffe genom hela leveranskedjan och samarbetar med med verifiering- och certifieringsorganisationer såsom 4C och miljöorganisationen Rainforest Alliance etc. Familjen Zoéga sålde företaget till Nestlé på hundraårsdagen 1986. Kaffet är baserat på högkvalitativa Arabica-bönor för en smakfullare upplevelse. För mer information, besök www.zoegas.se eller www.facebook.com/zoegaskaffe.