ÅRETS SPECIAL-KAFFESTÄLLE 2010

Stiftelsen Sveriges Bästa Bord och ZOÉGAS har tillsammans tagit fram en ny kategori som utmärker sig allt mer i den gastronomiska världen. ”Specialkaffe i Sverige” finns med i 2010 års guide och dessa ställen är uttagna av en hemlig jury bestående av några av Sveriges bästa baristor och människor verksamma i branschen. Juryn bedömer företrädesvis kvaliteten och transparensen på kaffet som serveras, utbud, hantverkskunnighet, servicenivå och atmosfär. Årets vinnare är Lilla Kafferosteriet i Malmö.

JURYN MOTIVERING ÄR FÖLJANDE:

”Ett härligt engagemang för att sprida en godare kaffekultur i Sverige sitter i väggarna. Hög kvalitet genomsyrar verksamheten och det stora kaffeutbudet kommer från alla delar av världen.”

För mer information, kontakta:

Cathrine Ossborn, Marknadschef ZOÉGAS Nestlé Sverige AB Tel: 042-19 91 64 eller 070–543 40 47, cathrine.ossborn@se.nestle.com

Marie Louise Elmgren, Informationschef Nestlé Sverige AB Tel: 042-19 91 27 eller 070-340 92 85, marielouise.elmgren@se.nestle.com

ZOÉGAS grundades 1886 i Helsingborg av italienaren Carlos Zoéga. Familjen Zoéga sålde företaget till Nestlé på hundraårsdagen 1986. Därmed firar ZOÉGAS 125 år i år. ZOÉGAS är ledande på marknaden för mörkrostat kaffe, en rostning som ger kaffet en kraftfull arom med fyllig eftersmak. ZOÉGAS kaffe är baserat på högkvalitativa Arabica-bönor för en rik smakupplevelse. www.zoegas.se eller www.facebook.com/zoegaskaffe.