20 NOVEMBER 2017: ÅRETS JULKAFFE FRÅN ZOÉGAS ÄR REDAN SLUTSÅLT

Årets limiterade julkaffeblandning är ett resultat av Zoégas hållbarhetsprojekt i Rwanda med fokus på kvinnligt entreprenörskap, ökade försörjningsmöjligheter och en hållbar odling för framtiden. Zoégas köpte hela den unika skörden tillsammans med korgar, som de kvinnliga kaffeodlarna tillverkar för extra inkomst när det inte är skördetid. Efterfrågan har varit hög och årets julkaffe är redan slutsålt. #zoegas #coffeebywomen

− I våra hållbarhetsprojekt ska minst 30 procent av de som utbildas vara kvinnor, alla behövs för att säkra kaffets framtid. Det är därför extra roligt att vi kunnat köpa en hel skörd av kvinnliga odlare som deltagit i våra utbildningar i Rwanda. Skörden består av ovanligt fina bönor från denna region och kaffeodlarna är med rätta mycket stolta över sitt kaffe och det ska bli roligt att berätta för dem om den höga efterfrågan, säger Minette Rosén, Råkaffeansvarig på Zoégas.

För att hålla sig sysselsatta mellan skördarna väver de kvinnliga bönderna korgar i olika naturmaterial som kommer från kaffeodlingarna med omnejd. De handgjorda korgarna färgs med växtfärger och säljs i dekorationssyfte för att ge extra inkomst. När Zoégas senast besökte odlarna köpte de med sig korgar som nu säljs i Zoégas Café & Butik i Helsingborg.

-Det känns bra att vi kan hjälpa till ytterligare med försäljningen av de handgjorda korgarna för att kvinnorna ska kunna fortsätta att utveckla sitt entreprenörskap. Försäljningen av korgarna har gått i samma takt som julkaffet och är också snart slut, vilket är positivt, eftersom överskottet går tillbaka till de kvinnliga bönderna så de ska kunna fortsätta med sin verksamhet, säger Hans Nilsson, Marknadschef på Zoégas.

2017 års julkaffe från Zoégas består av högvuxna Arabicabönor från området Nyamumba i Rwanda. Kaffeodlingarna ligger 1 700 meter över havet omgivna av sjön Lake Kiwu. Den höga altituden i kombination med rik vulkanisk lerjord ger kaffebönorna en intensiv och fruktig smak med en tydlig friskhet. Den mörkrostade blandningen har naturliga toner av fikon och smörkola som ger en fyllig och len eftersmak.

-Årets julkaffe är nu helt slut på Zoégas lager. Det som finns på butikshyllan i dag är det som finns kvar. Tyvärr finns det inget mer kaffe att beställa eftersom hela skörden har använts. Har ni inte smakat årets julkaffe så passa på medan det finns kvar, säger Hans Nilsson, Marknadschef på Zoégas.

ZOÉGAS Julkaffe 2017
Zoégas julkaffe för 2017 är en tillfällig och exklusiv blandning som rostas i begränsad upplaga på 100 procent Arabicabönor. Julkaffeblandningen finns i butik sedan vecka 43 som malet kaffe och hela bönor.

Läs mer om Zoégas omfattande hållbarhetsarbete på zoegas.se.

För mer information, vänligen kontakta:
Hans Nilsson
, Marknadschef Zoégas Nestlé Sverige AB
hans.nilsson@se.nestle.com
Mobil: 0702 – 48 80 60

Annelie Barkelund, Informationschef Nestlé Sverige AB 
annelie.barkelund@se.nestle.com
Mobil: 0727 - 03 23 86