16 SEPTEMBER 2010: ÅRETS FINASTE KAFFEBLANDNING ÄR HÄR!

Med toner av kryddnejlika, kardemumma och körsbär är ZOÉGAS Julkaffe årgång 2010 är en smakrik, kryddig och fyllig mörkrost med lång eftersmak av vanilj. Julkaffet tillverkas i begränsad upplaga och finns i handeln från mitten av november och året ut. I år har förpackningen dessutom fått en ny design.

Sedan över 20 år tillbaka samlas ZOÉGAS kaffeexperter varje höst för att prova fram de allra finaste kvaliteterna av råkaffe. Det är dessa förstklassiska bönor som blir ZOÉGAS Julkaffe. Ett unikt recept varje år med samma ambition – att skapa ett kaffe med en särskilt mustig, fyllig karaktär och en utsökt eftersmak.

2010 års Julkaffe är gjort på en hög andel bönor från Guatemala vilka bidrar med en mjuk blommighet och friskhet. Kaffebönor från Etiopien ger kaffet karaktär av kryddnejlika och kardemumma och kenyanska kaffebönor bidrar med smak av körsbär.

– Att ta fram ZOÉGAS Julkaffe är en process som börjar i april varje år och vi är alltid mycket noga med att bara välja ut de allra bästa bönorna för att få ett kaffe av absolut högsta kvalitet. Det är just kombinationen av omsorgsfullt utvalda bönor tillsammans med en noggrann mörkrostning som ger ett karaktärsfullt kaffe med tydlig julkänsla, säger Andreas Lagerstedt, masterblender på ZOÉGAS.

ZOÉGAS Julkaffe är ett premiumkaffe speciellt framtaget för finsmakaren och fungerar lika bra till julens sötsaker som efter den kraftiga och salta julmaten. Julkaffet årgång 2010 passar särskilt bra till mörk choklad, saffransskorpor och nötter.

– ZOÉGAS har producerat julkaffe sedan 1986 och det har blivit en viktig jultradition för många svenskar. I år har vi valt att modernisera förpackningsdesignen genom att ge den en tydligare ZOÉGAS-unikitet. Den är nu sofistikerad och attraktiv samtidigt som den utstrålar en tydlig julkänsla, säger Ulrika Wallberg, marknadschef på ZOÉGAS.

ZOÉGAS Julkaffe 2010 finns i butik från vecka 46 och kostar cirka 32:90 kronor.
________________________________________________________

Cathrine Ossborn, Marknadschef ZOÉGAS Nestlé Sverige AB Tel: 042-19 91 64 eller 070–543 40 47, cathrine.ossborn@se.nestle.com

Marie Louise Elmgren, Informationschef Nestlé Sverige AB Tel: 042-19 91 27 eller 070-340 92 85, marielouise.elmgren@se.nestle.com

ZOÉGAS grundades 1886 i Helsingborg av italienaren Carlos Zoéga. Familjen Zoéga sålde företaget till Nestlé på hundraårsdagen 1986. Därmed firar ZOÉGAS 125 år i år. ZOÉGAS är ledande på marknaden för mörkrostat kaffe, en rostning som ger kaffet en kraftfull arom med fyllig eftersmak. ZOÉGAS kaffe är baserat på högkvalitativa Arabica-bönor för en rik smakupplevelse. www.zoegas.se eller www.facebook.com/zoegaskaffe.