Mörkrost

MÖRKROSTAT KAFFE

Gott kaffe är vårt hantverk och passion. Vårt mål är att förhöja kaffestunden för de som delar vår passion för gott kaffe, och tillsammans skapa en ZOÉGAS-stund. God smak är inget man kan ta på och vi människor uppfattar smak olika. Men vad vi har gemensamt med våra kaffedrickare är att vårt kaffe skapar njutning och en möjlighet att uttrycka oss själva. Smaken och stilen kan förstås förändras över tid men oavsett förblir den vår alldeles egen.

I över 130 år har vi på ZOÉGAS försett svenska kaffeälskare med mörkrostat kaffe av högsta kvalitet. När Carlos Zoéga grundade ZOÉGAS 1886 valde han att specialisera sig på mörkrostat kaffe. Han hyste ett passionerat förhållande till gott kaffe, en passion som än idag driver oss och som gör att vi än idag är Sveriges största specialist på mörkrostat kaffe.

Eftersom endast de allra bästa och finaste bönorna kan mörkrostas har mörkrost också blivit ett uttryck för kaffe av hög kvalitet. Som ledare och experter inom mörkrost utvecklar vi ständigt nya mörkrostblandningar med spännande ursprung, för att inspirera dig till att utforska just din goda smak, öppna dina sinnen och uppskatta de små stunderna i vardagen.

Bakom varje detalj - från böna till den smakfulla ZOÉGAS-koppen finns ett ett gediget kaffehantverk skapat med passion och en stor dos kärlek. Oavsett vilken kaffekaraktär som passar din ZOÉGAS-stund kommer vi alltid att leverera kaffe av högsta kvalitet som är smakrikt med lång eftersmak. Hållbart odlat och ansvarsfullt rostat. Nu och för framtiden.

Så, låt oss inspirera dig till en smakfull variation för större njutning i din vardag!

ALLTID EN BLANDNING

Allt kaffe vi rostar är noga utvalt, med stor omsorg. Kaffebönorna växer på hög höjd i länderna runt ekvatorn, det så kallade kaffebältet. För att få fram just de smaknyanser som skapar ZOÉGAS unika karaktär väljer vi noggrant ut högvuxna Arabicabönor av finaste kvalitet som omsorgsfullt handplockats, framförallt från Kenya och Östafrikas bergssluttningar.

I vårt kafferosteri i Helsingborg utvecklas och rostas samtliga blandningar. Att blanda olika kaffebönor som lyfter och kompletterar varandra är en konst och kan jämföras med att komponera en symfoni. Genom att blanda olika kaffebönor kan man uppnå unika smakprofiler som inte går att få fram med ett rent ursprung.

För att rosta ett kaffe till perfektion krävs det att varje enskild detalj samspelar för att lyfta fram exakt de smakämnen och aromer man önskar. En blandning av Arabicabönor av högsta kvalitet rostas varsamt av våra rostmästare för att lyfta fram de rika smaknyanser som skapar den unika ZOÉGAS-koppen. Endast 0,1 grader kan göra stor skillnad i rostprocessen och våra rostmästare ser till att rostningen får ett perfekt resultat, gång efter gång.

FÖR ETT SMAKFULLARE LIV

Upptäck en värld av smakupplevelser. Vi på ZOÉGAS brinner för god smak och oavsett vilken karaktär som passar din stil är ZOÉGAS alltid av hög kvalitet, smakrikt och med lång eftersmak. Provsmakningen, eller koppning som det heter på kaffespråk, är hjärtat i produktionen och det sista steget i ett antal kvalitetskontroller innan kaffet når din kaffekopp. Kaffe är en jordbruksprodukt och kan precis som allt annat som växer i jorden, skifta i kvalitet. För att säkerställa ZOÉGAS unika kopprofil och att du som kaffeälskare ska kunna njuta av den smakfulla ZOÉGAS-koppen som smakar likadant år efter år, provsmakas kaffet på daglig basis av våra kvalitetsspecialister. Vad många inte vet, är att det finns över 800 smakämnen i ett kaffe vilket är ungefär dubbelt så många som det finns i vin. Med en variation av spännande kaffekaraktärer vill vi inspirera dig till ett smakfullare liv, utforska just din goda smak och låta dig uppleva en ZOÉGAS-stund.