Månadens Z

Kim "zoegas72"

Januaris Z är en 44-årig familjefar och nattundersköterska från Helsingborg. För tre år sedan hittade han sitt udda fritidsintresse på Facebook och idag tävlar han i Sydsverige och Danmark. När han inte utövar sitt intresse jobbar han natt, äter LCHF, löptränar och dricker minst 10 koppar ZOÉGAS om dagen!

Vem är Kim?

Kim Brink, ZOÉGAS Z i januari, är 44 år och bosatt i Helsingborg tillsammans med sin fru och son. Han arbetar som nattundersköterska och HLR-instruktör på Helsingborgs lasarett där han har varit sedan 2002.

På fritiden löptränar Kim och ägnar sig även åt sitt ovanliga fritidsintresse, dynamisk skytte i Kullens PK Höganäs. Ett fritidsintresse där man springer i olika banor och skjuter på rörliga och fasta föremål. Detta udda fritidsintresse kom Kim i kontakt med för tre år sedan då han såg ett delat inlägg om dynamisk skytte på Facebook. Idag är det en syssla som utövas i stort sett varje vecka och ibland åker Kim på skyttetävlingar i sydsverige och i Danmark. 

Varför smeknamnet "zoegas72"?

Utöver fysiska fritidsintressen har Kim även ett annat intresse, nämligen ZOÉGAS. För 27 år sedan var Kim skoltrött och ville göra något annat. Han tog då ett sabbatsår från gymnasiet och fick jobb på ZOÉGAS. Under sin tid på kafferosteriet fick han prova på olika stationer, allt från lager till rosteriet. Han trivdes väldigt bra på ZOÉGAS, mycket på grund av den dagliga dosen med doft av nyrostat kaffe.

Sedan jobbet på ZOÉGAS för 27 år sedan har hans intresse för kaffe och varumärket växt sig så starkt att han idag lever som ZOÉGAS i den digitala världen. På Instagram går Kim under namnet "@zoegas72", med anledningen av att han dricker mycket ZOÉGAS och är född år 1972. När han skulle välja smeknamn till sin smartphone blev det "zoegas". Kim skaffade även en mailadress med möjligheten att själv välja domän och döpte den då till "zoegas.st". Spelnamnet i spelappen Wordfeud fick även det bli "zoegas72". 

Kims kaffevanor

ZOÉGAS finns inte bara i Kims vardagliga liv i den digitala världen. Varje dag dricker han ett flertal koppar om dagen och när det tidigare inte serverades ZOÉGAS på jobb tog han själv med sig eget kaffe till arbetspasset. En vardag utan riktigt kaffe går inte att ta sig igenom, menar han. Hur många koppar det blir per dag är däremot dagsberoende på grund av nattskiftet. En kopp till frukosten, eftermiddagen, efter löpträningen och på kvällen är däremot alltid givna! 

Kaffestarten

Kim började för första gången prova att dricka kaffe när han var 8 år under ”finfikan” med familjen på lördagar men det var först när han var 15 år som han började dricka kaffe ”på riktigt”, då han var som mest skoltrött. På den tiden doserade han både mjölk och 4 bitar socker i kaffet, något som han idag avstår. Idag lever nämligen Kim på en strikt LCHF-metod sedan sju år tillbaka.

Att han har valt att dricka just ZOÉGAS menar han har fallit sig naturligt då han både är född och uppvuxen i Helsingborg. Det vore konstigt att dricka något annat än det lokala, menar han. Däremot är det tur att det smakar bäst också, tillägger han!

Favoriten i ZOÉGAS sortiment?

Kims favoritprodukter i ZOÉGAS sortiment är Mollbergs Blandning och Intenzo! De smakar helt enkelt mörkrostat precis som det ska göra, menar han och tillägger att han föredrar mycket starkt kaffe. Brygger han kaffe till sig själv blir det alltid extra starkt!  Nu när han har införskaffat en ny kaffebryggare blir kaffet dessutom ännu godare. Bryggaren är A och O menar Kim och tipsar om att det är stor skillnad på billigare och dyrare kaffemaskiner.

Kims tips och idéer för ZOÉGAS framtida arbete

Om Kim skulle få möjligheten att utveckla ZOÉGAS sortiment skulle han gärna vilja ta fram kaffeförpackningar i mindre format och paketera olika sorter i ett större paket, vilket skulle ge konsumenterna en enkel möjlighet att prova olika sorter. Kanske skulle man paketera samtliga sorter i ZOÉGAS Z-range i ett paket och samtliga sorter i ZOÉGAS Selected-range i ett paket, tillägger han. Vad gäller förpackningsdesign gillade Kim ZOÉGAS retroförpackningar som togs fram som en del av årets firande av ZOÉGAS 130 år! Dessa skulle han fortsättningsvis vilja se på hyllorna. Även designen på julkaffet under 2010 och 2012 tilltalade Kim i hyllan. Produktionen av dessa skulle han vilja återuppta och jobba vidare med. 

Kims slutord

Kim tillägger slutligen att han tycker att det är otroligt kul att ha blivit utnämnd till Månadens Z i januari och tillägger att han inte utmärker sig särskilt ofta Det gör just denna utmärkelse extra rolig, framförallt när det handlar om ZOÉGAS!

Vi är otroligt glada över att ha fått chansen att träffa mannen bakom @zoegas72! Tänk att vi har möjligheten att få ha så fina representanter i den digitala världen. Vi är mycket tacksamma!