Månadens Z

Cecilia "Sissi" Kurtsson Andersson

Decembers Månadens Z har en stor familj, jobbar på Postnord i Höganäs, ligger ute i fält 8 dygn om året, har en sommarstuga i Loftahammar och en andelsstuga i Sälen. Hon började dricka kaffe-boy när hon var 5 år och idag dricker även barnbarnen kaffe-boy. Detta är historian om Cecilia ”Sissi” Kurtsson Andersson.

Vem är Sissi?

Cecilia ”Sissi” Kurtsson/Andersson är, som hon själv uttrycker det, en kvinna i sina bästa år, född i Västervik, uppväxt i Stidsvig och inflyttad i Ängelholm år 1986 där hon bor än idag. Hon arbetar på Postnord i Höganäs sedan ett par år tillbaka. Sissi har en stor familj med man, fyra barn, 8 barnbarn och 4 bonusbarn! Trots sin stora familj har Sissi många fritidsintressen vid sidan om. Bland annat är hon engagerad i Bilkåren, en frivillig försvarsorganisation som utbildar fordonsförare till Sveriges totalförsvar, både inom försvarsmakten och till den civila krisberedskapen. Som en del av Bilkåren kör Sissi bland annat lastbil och motorcykel. Åtta dygn om året ligger hon dessutom ute i fält tillsammans med hemvärnet och utvövar krigsförbandsövningar. Utöver sitt engagemang och fritidssysselsättning inom försvarsmakten och hemvärnet har hon dessutom en sommarstuga i Loftahammar och en andelsstuga i Sälen. Hon tillägger däremot att hon, vid 40-årsåldern, aldrig tidigare hade stått på ett par skidor. Något som hon däremot har lärt sig nu efter ett par skidresor till stugan i Sälen. Fritidssysslorna består även av förebyggande träning på gym i Ängelholm. 

Trots sina fullspäckade dagar med jobb och mängder med fritidssysselsättningar hinner Sissi ändå med ett antal kaffekoppar om dagen, något som enligt henne är en vardagsprioritet. Första koppen intas klockan 05.00 innan det är dags att köra till jobb. Under arbetspasset intas 2 koppar och när hon kommer hem från arbetsdagen intas ytterligare en kopp, som enligt Sissi är den bästa koppen på dagen! Koppen är så pass bra och god att Sissi tidigare alltid skrev ett sms till barnen, när de fortfarande bodde hemma, och bad dem sätta på kaffekannan så att den skulle stå färdig lagom tills hon kom hem. En standardförkortning för detta då hon körde bil från jobb var SPK (Sätt På Kaffe). Barnen förstod direkt vad som gällde! Sista koppen intas därefter till kvällsfikat vid 21.00. 

Kaffepassionen föddes i en kaffe-boy

Sissi berättar att hennes kaffepassion startade i barndomen vid 5-års ålder. Då drack hon kaffe-boy, ett eget påhittat uttryck med innerbörden om blandningen av kaffe och oboy. En kaffe-boy innehöll däremot inte oboy. Det var bara ett enkelt och ”barnsligt”uttryck för kaffe med massor av mjölk. Idag är kaffe-boy något som hon även har lärt barnbarnen att dricka eftersom hon själv tyckte att det var gudomligt gott som barn. Hon tillägger även att kaffe är en behändig produkt som alltid går att servera, när någon kommer på besök eller när man bara har en lugn stund hemma. Kaffekannan hos familjen Kurtsson går oavsett vad alltid varm och barnen är, förutom smset påväg hem från jobb, väl medvetna om att kaffet är en prioritet hos Sissi. Om någon av barnen ville göra någonting med sin mamma var den naturliga öppningsfrasen alltid; ”Mamma, jag vet att du måste ha ditt kaffe först men skulle vi sen kunna..”. 

Trots att kaffe är en prioritet i vardagen är det inte alla sorter som får fylla Sissis koppar. Det är enbart kaffe med ”sting i”, som Sissi uttrycker det, som kan trimma hennes smaklökar. ZOÉGAS är det enda kaffet som, enligt Sissi, uppfyller detta krav. Idag är Sissi Z-beroende! Det har varit ZOÉGAS Skånerost från allra första början. Den är det bäst sting i, menar hon. På jobbet mals det Mollbergs Blandning hela bönor och det fungerar givetvis också bra, bara det är ZOÉGAS, menar Sissi.

ZOÉGAS dricks inte bara i familjen i Sverige. Även bonusdottern och den skottska bonus-svärsonen, boendes i Skottland, dricker numera också ZOÉGAS. Sissi är noga med att packa ner kaffe i resväskan när de åker över och hälsar på. Att det är ”sting” i ZOÉGAS gör sig dessutom tydligt när de är i Skottland då bonus-svärsonen brukar påpeka: ”very good coffee but strong”. 

Om Sissi hade fått bestämma...

Sissi tycker däremot inte att ZOÉGAS sortiment, med sin Skånerost, ännu är fulländat. Hade hon fått chansen att ta fram nya produkter till sortimentet hade hon velat se en presentförpackning i hyllan, förslagsvis ett duo-paket med Skånerost + en annan sort ur Z-sortimentet. Presentförpackningen hade dessutom gärna fått ha någon typ av gulddetalj så att det blänker fint i butikshyllan. Med ett sådant paket ger det konsumenterna chansen att prova på även andra sorter utöver kaffet som man vanligtvis brukar konsumera, menar hon. Utöver presentförpackningen hade Sissi även velat ha ett fältanpassat kaffe, ett behov som hon har upptäckt finns när hon är ute i fält. Ett ZOÉGAS-kaffe som enkelt går att dosera och tillreda med hett vatten från en termos helt enkelt.

Utöver förpackningsdesigner och format hade Sissi även velat smaksätta kaffet med kryddor som hon själv tycker mycket om, såsom kanel och kardemumma. Ibland tillsätter hon själv kryddor i kaffefiltret när hon ska brygga kaffe hemma. Något som blir mycket gott och som hon gärna tipsar andra om att prova! 

Tack dottern Olivia!

Att Sissi är en passionerad Z-älskare är det ingen som kan undgå, varken i familjen eller på jobbet. Att hon nu uppmärksammas som Månadens Z i december är dottern Olivias förtjänst som kontaktade oss angående sin mammas passion för ZOÉGAS, i syfte att överraska mamma Sissi med en kaffepresent skickat från ZOÉGAS på hennes stora dag den 18/12. En Z-passionerad person som Sissi vill vi däremot gärna belysa och uppmärksamma lite extra genom att ge henne titeln som Månadens Z i hennes födelsemånad, december! Själv menar Sissi att uppmärksamheten som Månadens Z både är spännande och lite galen men att det känns väldigt kul! Det är inget som hon själv vanligtvis skulle ha hoppat på men får man uppmärksammas med ett varumärke som man tycker mycket om så tackar man inte nej, menar hon. Framförallt inte då dottern ligger bakom nomineringen.

Vi är givetvis både glada och stolta över vår alldeles egna Z-representant i Ängelholm och tackar dottern Olivia som tog kontakt med oss angående sin mamma och hennes Z-passion. Givetvis ska du få chansen att stå i rampljuset, Sissi! Väl värd all uppmärksamhet tycker vi!