Hur gör man iskaffe? Vad är Cold Brew? Kan man dricka kaffe kallt? Kaffeistärningar? Är det skillnad på iskaffe och Cold Brew? Frågeställningarna är många – låt ZOÉGAS ge dig svar på dina frågor nedan.

Skillnaden Cold Brew och Iskaffe?

Vad är Cold Brew?

Kallbryggt kaffe är den svenska översättningen på denna smakfulla bryggmetod. Just när du kallbrygger ett kaffe får man fram smaker som försvinner vid höga temperaturer. När du kallbrygger kaffe så framhävs många av de söta smakerna i kaffet.

Vad är Iskaffe?

Iskaffe till motsatsen av Cold Brew är ofta nerkylt bryggkaffe eller espresso. Kaffet har värmts för att sedan kylas ner. En bra idé att göra

Hur brygger man Cold Brew?

Det som är fantastiskt med Cold Brew är att det inte finns några rätt eller fel. Alla nyfikna kaffeälskare kan exprementera och laborera med sin egen dosering. Om du maler dina bönor själv kan du även laborera med malningsgraden och också bryggtiden.

Brygg Cold Brew – steg för steg.

1. Mät upp 100 gram grovmalet kaffe och häll det i en behållare som kan förslutas.

2. Häll på 1 liter kallt vatten och rör om.

3. Täck med lock och ställ in i kylen. Låt extraheras/bryggas i 20-24 timmar.

4. Sila kaffet genom ett filter, ner i behållare att servera kaffet ur.

5. Späd koncentratet med lika delar vatten. Servera sedan som det är över is eller med mjölk.

6. Servera & njut!

ZOÉGAS har flera kaffe som lämpar sig för Cold Brew, men våra favoriter är:

ZOÉGAS Mollbergs Blandning

Vår äldsta och finaste blandning gör sig lika bra varm som kall. I cold brew-processen lyfts tonerna av svarta vinbär och smörkola fram, vilket ger en frisk och härlig smak.

ZOÉGAS Sidamo Ethiopia

En single origin där bönornas friska smaker lyfts fram extra väl i en cold brew. Avnjut med eller utan mjölk

Hur serverar jag Cold Brew?

Cold Brew är utsökt och kan drickas som det är , servera med is, tillsätt mjölk eller iKaffe. Vill du göra din Cold Brew ännu roligare? Klicka dig vidare till nästa artikel nedan för att hitta recepten på våra kaffedrinkar – framtagna av Ola Persson som jobbar på ZOÉGAS som Master Barista.